Takarékos kék háztartás

Takarékos kék háztartás Újvidék Városi Képviselő-testülete 2011. októberében meghozott határozatával lehetővé tette azon polgártársaink számára, akik rendszeresen törlesztik tartozásaikat a városi kommunális rendszer felé, hogy mentesüljenek egy havi lakás- és kommunális szolgáltatásokra vonatkozó számlájuk teljes összegének befizetési kötelezettsége alól.

Az újvidéki Informatika KK a „Takarékos kék háztartás” elnevezésűakcióját a kommunális rendszer iránti pozitív hozzáállás erősítése céljából hozta létre, továbbá, hogy azon újvidéki polgárokat, akik rendszeresen törlesztik tartozásukat, mentesítse egyhavi számlafizetési kötelezettségük alól. Az akció kezdetektől fogva egyértelművé tette az aranygömb megszerzésének feltételeit (a lakás- és kommunális szolgáltatásokra vonatkozó számla határidőben történő befizetése, az előző hat hónapon át folyamatosan, a tárgyhónap elszámolásának pillanatában szemlélve), valamint a pontszerzési feltételeleket (a számlafizetés napjának, a befizetési összegnek és a felhasználó nyugdíjas vagy támogatott felhasználói státusának függvényében – az egy hónapban megszerezhető pontok maximális értéke 25).

Az újvidéki Informatika KK megtervezte az Akciót és abba a pénzügyi és szakmai erőforrásait befektette. A Takarékos kék háztartás a vállalat sikeres projektje, mivela megfizettetési arány több mint 5%-kal növekedett, másrészről pedig a felhasználókat a számláik határidőben történő befizetésére ösztönzi.